Grote kleppers op programma Kermis Geraardsbergen

16-06-2015 18:08

Van 28 augustus tot 6 september vindt de jaarlijkse Zomerkermis plaats in Geraardsbergen. Deze kermisweek is traditiegetrouw een mix van culturele en sportieve evenementen voor alle leeftijden. Aan die traditie wordt ook dit jaar niet getornd, al staan er op de affiche enkele opvallende namen en nieuwigheden.

Zo start de kermisweek op vrijdagavond 28 augustus met een Zomertocht, waarbij toehoorders van het ene cafeetje naar het andere wandelen, en er genieten van sfeervolle acts en optredens. Afsluiten kan in de horecazaken op het Stationsplein.

Op zaterdag 29 augustus is er na de kick-off vorig jaar de eerste Jazz Geraardsbergen aan het Koetshuis. Dit jazzfestival is dé gelegenheid voor fervente jazzliefhebbers om in een sfeervolle setting te genieten van grote namen zoals het gerenommeerde Brussels Jazz Orchestra.

Eén van de jaarlijkse trekpleisters is de Processie van Plaisance, op zondag 30 augustus. Dit stukje levend erfgoed viert dit jaar zijn 500ste verjaardag. Naast het schrijn stappen ook de Geraardsbergse reuzen mee op in de stoet. De cultuurdienst diende een verzoek in om dit unieke lokaal erfgoed op de Unescolijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid op te nemen.

Op zondagnamiddag gaat naar aloude gewoonte de reclamestoet door, dit jaar gecombineerd met een optocht van Majorette korpsen. Majorettes: nostalgie of nieuwe hype? Kom en oordeel zelf.

Op donderdag 3 september geven Truus en Luc Steeno het beste van zichzelf op de Seniorennamiddag in de Spiraal.

Op vrijdagavond 4 september zorgt Geraardsbergenaar en internationaal erkend vuurwerkmaker Christophe Byl letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk op de Markt. Dit exclusief stukje spektakel verwarmt steevast de harten van alle toeschouwers. Vooraf brengt de Concertband Cecilia hun traditionele Vuurwerkconcert.

Zaterdag 5 september zorgt Xansation voor ambiance op de Markt. Later op de avond wordt het swingen geblazen met Urbanus en de Fanfaar. De populaire Q-Music dj Maarten Vancoillie sluit de avond af met een schitterende set. Iedereen is hartelijk welkom vanaf 19u. op de Markt, gratis toegang.

 

Op het kermisprogramma ook aandacht voor de sportieve mens, met de Stadsprijs voor Wielerprofs, en de ACG Manneken-Pis Trail en Muurchallenge. Het parcours van beide recreatieve loopwedstrijden doen de mooiste plekken van de stad aan, en oogsten jaar na jaar meer internationale belangstelling.

 

Afsluiter van deze kermisweek is Muurrock4Kids. Optredens van o.a. Laura Omloop en Piet Piraat zorgen, samen met heel wat randanimatie, voor een hele namiddag amusement voor de jongsten.

Een overzicht van het volledige programma:

Vrij 28/8

Zomertocht, vanaf 19u.

 

stadscentrum

Za 29/8

ACG Manneken-Pis Trail, 10u.

Traildorp aan Openluchtzwembad Den Bleek

 

Jazz Geraardsbergen, 16u.

Abdijpark

 

Zo 30/8

500 jaar Processie van Plaisance, 10.30u.

Markt

 

Uitreiking Ereprijs De Launoit, 11.45u.

Stadhuis Geraardsbergen

 

Reclamestoet en Majorettenoptocht, 14u.

 

stadscentrum

Woe 2/9

98ste Stadsprijs voor Wielerprofs, 13.30u.

 

Markt

Do 3/9

Seniorennamiddag, 14u.

De Spiraal

 

Beiaardconcert, 20u.

Luisterplek/scherm tuin Dekenij

 

Vrij 4/9

Vuurwerkconcert door CCG, 21u.

Markt

 

Vuurwerk op muziek, 22u.

 

Markt

Za 5/9

Urbanus en de Fanfaar

Markt

 

Xansation

 

 

Dj Maarten Vancoillie

vanaf 19u.

 

 

Zo 6/9

Muurrock4Kids, 14u.

Vesten

 

Muurchallenge, 14u.

Muur