Groot feest in Elst

22-11-2014 10:44

 

Gisterennamiddag was ‘t groot feest in de school van het Groene Lilare, op Terwalle in Elst. Het voormalige kloostergebouw, althans de hele buitenkant en de benedenverdieping zijn er piekfijn in orde gebracht ! 

Waardoor de kindjes voortaan niet langer voor de turnlessen moeten uitwijken naar Michelbeke. Ze hebben immers hun eigen turnzaal terug, omdat de eetzaal verhuist naar wat de kindjes “het nieuwe huis” noemen. Met z’n mooie witte kleur en de prachtige tekeningen er op, oogt het inderdaad nieuwer dan de rest van de school.

nog investeringen

Uiteraard is daarmee de school nog niet helemaal af … waar zijn ze dat wel ? In zijn woordje overliep directeur Thierry Rouckhout dan ook de lange, mooie geschiedenis van het onderwijs in Elst, die terug ging tot méér dan een eeuw geleden. Nadien overliep hij de investeringen die de volgende jaren nog aan de orde zijn. 

Maar uiteraard werd er gevierd. Directeur Rouckhout betrok uitgebreid de juffen en de ouders-vrijwilligers, die menige voor- en namiddag van hun vrije tijd opofferden in het gebouw, in zijn hulde. De juffen kregen geschenken van de kinderen, waarna zij, op hun beurt, de mama’s in de bloemen en de papa’s “in de drank” zetten.

Leen De Zutter, voorzitter van de vriendenkring, had een mooie presentatie in elkaar gestoken. Eentje waarbij het huis aan de kindjes vertelde, hoe blij het was. Dat het er nu weer zo mooi uitzag, en dat het terug kindjes mocht ontvangen.

 

Bron : www.tbrakelt.be