Groep Wings Of Memory herdenkt gevallen bemanningen in Geraardsbergen

25-04-2014 10:58
 
 
Op zaterdag 10 en zondag 11 mei herdenkt de groep Wings Of Memory de bemanningen van 2 bommenwerpers die tijdens WO II neerstortten op Geraardsbergs grondgebied.
Op 12 mei 1942 werd een Canadees Halifax toestel van het 426 Sqd neergeschoten door een Duitse Messerschmit. de bommenwerper stortte neer in Schendelbeke (Pijlekaart) en de volledige 8 koppige bemanning kwam hierbij om het leven. In 1997 werden nog drie vermisten geborgen en begraven op de Geraardsbergse begraafplaats.
En tijdens de nacht van 27-28 mei 1944 stortte een Britse Lancaster van het 514 Sqd neer op Moenebroek te Schendelbeke. Ook hierbij kwamen alle 7 bemanningsleden om het leven.
Op 10 en 11 mei herdenkt Wings Of Memory deze beide dramatische gebeurtenissen met een speciale ceremonie op de Geraardsbergse begraafplaats in aanwezigheid van familieleden, de Canadese Ambassadeur en Afgevaardigden van de Britse en Australische ambassades. Daarnaast zijn er het ganse weekend op de markt in Geraardsbergen allerlei randactiviteiten zoals een tentoonstelling, militair tentenkamp, militaire voertuigen, buffet, taptoe door diverse KSA groepen, optreden van St Cecilia....
Op alle activiteiten is iedereen van harte welkom.
Meer informatie is te vinden op de website www.wingsofmemory.be