Groen Hobrama reikt Groen Pluim 2017 uit tijdens nieuwjaarsreceptie

11-01-2018 10:45

 

Op zondag 14 januari 2018 houdt Groen Hobrama ( Horebeke- Brakel- Maarkedal) in Horebeke haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie.

Elke inwoner van Horebeke, Brakel en Maarkedal is welkom om te toasten op een nieuw jaar en een warme samenleving.

Voorzitster Claire Vanhoutte blikt terug op 2017, een jaar waar de jongen Groen afdeling heel actief was rond thema’s als verkeersveiligheid, cultuur en ecologie. Ook lokale landbouw was een thema dat uitvoerig aan bod kwam dankzij een geslaagde debatavond.

Met geslaagde acties toonde Groen Hobrama zich een actieve politieke beweging die op een positieve manier naar de maatschappij kijkt en duurzame oplossingen biedt voor lokale uitdagingen.

Gastspreker en Senator Petra De Sutter zal nadien vooruitkijken naar de gemeenteraads verkiezingen 2018 en het programma waarmee naar de kiezer wordt getrokken.

Groen Hobrama zal  tijdens deze nieuwjaarreceptie voor de derde keer de Groene Pluim uitreiken.

Deze eerbetuiging bekroont individuele mensen, bedrijven, instellingen of organisaties uit de gemeente, die  via hun ecologische of  sociale aanpak – soms al vele jaren lang  en vaak discreet – zich inzetten ten voordele van medemensen, jeugd, natuur, de buurt of  de lokale gemeenschap.

In het verleden mochten Natuurpunt Kern rondom Burreken, De Kleppe, het vakantiehuis van de vzw De Overmolen uit Everbeek, en Buren en Boeren de trofee in ontvangst nemen.
Wil je weten wie nu de Groene Pluim in ontvangst mag nemen?
Kom dan langs op 14 januari.

 Op het zelfde moment organiseert het gemeentebestuur van Horebeke haar eerste dorpsdrink.

Groen stelde onlangs in haar Groen krant voor om een jaarlijkse dorpsdrink aan te bieden aan alle inwoners van Horebeke om mensen samen te brengen.

Toeval of niet maar met de organisatie van deze dorpsdrink wordt duidelijk dat Groen nu al weegt op het beleid in Horebeke.


Praktisch:

We nodigen je van harte uit op onze nieuwjaarsreceptie op zondag 14 januari 2017 vanaf 11 uur  in zaal De Kroon, Dorpsstraat 12, Sint-Maria-Horebeke