Greta, Katrien, Anne-Fleur, Lieve, Rudy, Dirk, Andy, Kris, Jo, Dominique en Senne

10-02-2015 10:36

 

Ze waren subliem, de acteurs van Koninklijke Kunstkring Die Bronne, tijdens hun opvoering van “Aardbei of chocola”

de inhoud

“Je bent jong, verliefd, je smacht ernaar om voor de eerste maal die wonderbaarlijke nacht van je leven te beleven. Je wacht ongeduldig op het geschikte moment en dan … eindelijk is het zover !

Die avond, niemand thuis, het “kot” voor jou alleen. De verwachtingen zijn hooggespannen en je hormonen beginnen driftig op te spelen. Alles is perfect voorbereid en onder controle. Wat zou er dan nog mis kunnen lopen ?”

Het antwoord hierop kreeg een vier maal volgelopen toneelzaal in Viso Cor Mariae de afgelopen twee weekends;

Verder in de mooie onthaalbrochure :

“In dit blijspel wordt Cupido getart door de Wet van Murphy voortdurend getard. Als toeschouwer kan je alleen maar blij zijn dat jouw “eerste keer” niet zo chaotisch is verlopen … of was het dat wel misschien ?”

zalig avondje uit

De toneelliefhebbers zullen het wel kennen. Het blijspel in één kamer met veel deuren. Waardoor de zalige personages opduiken en weer afgaan wanneer het wel of niet wenselijk is. Waarachter ze de grappigste geluiden maken die al dan niet opzettelijk gehoord worden door hen die zich in de kamer bevinden.

Voeg daar twee dronkaards aan toe die, zoals u misschien uit eigen ervaring zal weten, zeggen wat er op hun tong ligt. In dit geval veel meer dan verstandig is … maar wel zo veel grappiger. Echt hilarisch werd het pas, wanneer de ouders onverwacht vroeg hun opwachting maken. Uiteraard wordt aanvankelijk geprobeerd de situatie te redden door middel van de meest onwaarschijnlijke leugens, die, u raadt het al, vlug doorprikt worden.

Het leidt naar een leuk hoogtepunt met de keuze tussen “aardbei of chocolade”.

de hoofdrolspelers

  • de klungelaars-inbrekers, glansrollen van Kris Cooman en Jo Houck
  • het jonge verliefde koppel, Anne-Fleur Deriemaeker en Andy De Sutter
  • het ervaren koppel, Katrien Tronquo en Dirk Viville
  • de ouders die allen betrappen, Greta Van der Wulst en Rudy Depoorter
  • de bemiddelende Spaanse meid, Lieve Hemerijckx
  • en de bijrolletjes van de politieagenten Dominique Deriemaeker en Senne Houck

Ze werden geregisseerd door de door de wol geverfde regisseur Johan Tronquo, bijgestaan door Guy Glorieux, Dany Naessens, Matthias De Smet, Mia Leroy, Lies Vandermijnsbrugge, Annita De Merlier, Rik Van der Wulst, Dirk Vandermijnsbrugge, Kristof De Ruyck, Paul Willems en Lutt Van Hoorde.

de mooie foto’s van Ingrid Deloose

 

Bron : www.tbrakelt.be