Grenzeloos genieten tijdens de Vlaamse Ardennendag

10-04-2014 10:45
 
Op zondag 27 april 2014 strijkt de Vlaamse Ardennendag neer in De Helix in Geraardsbergen. Het wordt een dag vol boeiende activiteiten en wandelingen in en om De Helix en het nabijgelegen Raspaillebos. Tal van partners staan garant voor een dag grenzeloos genieten van het bos, de stilte in de natuur en diverse activiteiten voor jong en oud.
Raspaillebos 
In Geraardsbergen en Galmaarden vind je op de flanken van de Bosberg een sprookjesachtig stukje Vlaanderen: het Raspaillebos. Hier word je verrast door bloementapijten met overweldigende kleurenpracht, gelegen in een golvend landschap met verbluffende vergezichten. De oevers van de talloze bronbeekjes worden dan kleurrijke linten met pinksterbloem, dotterbloem en slanke sleutelbloem. Op de hellingen doen bosanemoon, wilde hyacint en daslook uitbundig mee aan dit kleurenspektakel. 
De Helix 
De Helix is de ideale uitvalsbasis voor deze Vlaamse Ardennendag. Het Vlaams Kennis- en Vormingscentrum voor Natuur en Milieu in Grimminge ademt groen en rust uit. In een oase van stilte biedt het centrum informatie over en inzicht in natuur en milieu. 
Programma 
De Vlaamse Ardennendag heeft een brede waaier van activiteiten voor jou in petto. Neem deel aan boeiende geleide wandelingen over vogels, stiltebeleving in de natuur, kruiden en ook een speciale wandeling op maat van de kinderen. Volg op eigen houtje een parcours doorheen het Raspaillebos en ontdek hoe het bos klinkt, ruikt en proeft. PASAR biedt twee langere wandelingen aan die jou op eigen tempo van het betoverende landschap rond De Helix en het bos laten genieten. Ook wie liever dichtbij De Helix blijft, wordt verwend. In het centrum en in de tuin errond maak je kennis met kruiden, erfgoed en tal van infostands. Kinderen en jongeren kunnen bijenhotels in elkaar knutselen, deelnemen aan survivalworkshops, kokkerellen met kruiden, rondzwermen op bezemstelen en nog veel meer.
Voor een volledig en gedetailleerd overzicht van de activiteiten, kijk je op www.vlaamseardennendag.be
Meer info: info@vlaamseardennendag.be, 055-20 72 65 (Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen, Anne Hollevoet) of 054-31 79 74 (De Helix, Hilde Van Lancker)
 
Bron : 9500news