Geraardsbergse jeugd heeft eigen sociale media

19-02-2016 17:12

'Giesbaargse jeugd', hét platform voor jeugd in Geraardsbergen

Op vrijdag 19 februari werd een nieuwe facebookpagina voor de jeugd in Geraardsbergen in het leven geroepen.

Via een poll werd gezocht naar een geschikte naam. De keuze viel overduidelijk op 'Giesbaargse Jeugd'.

Luisteren naar en betrekken van kinderen, jongeren en jonge ouders bij het dagelijkse beleid in Geraardsbergen blijft een belangrijk streefdoel voor de jeugddienst.

Participatie wordt hoog in het vaandel gedragen. Sociale media is hierbij een niet te miskennen orgaan.

"E-participatie is een tool die we dan ook met beide handen willen grijpen" zegt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont.

"Via één facebookpagina worden de jongeren uit onze stad op de hoogte gehouden van relevante nieuwsitems, evenementen en aankondigingen."

Door het plaatsen van polls, de vind-ik-leuk toets inventief gebruiken, vragen en wedstrijdjes wordt de facebookpagina een inputorgaan waar de jongeren van Geraardsbergen hun mening kwijt kunnen.

Op termijn hoopt de jeugddienst dat jongeren zelf de mening van andere jongeren vragen via deze pagina.

De doelstelling is een duidelijke communicatie op maat van de jeugd. E-communicatie zal ook stimulerend zijn om de aanspreekbaarheid te verhogen. "Via de verschillende sociale media hopen we tevens de voeling met de leefwereld van de jongeren in Geraardsbergen te verhogen", vervolgt de schepen. "Hiervoor zal de jeugddienst niet alleen inzetten op facebook, maar zal er ook een instagram account aan gekoppeld worden. Door dit account in handen te geven van de jeugd zelf wil de jeugddienst de betrokkenheid verhogen en krijgt ze een mooi beeld van de leefwereld van de jongeren uit de stad. Hiervoor gaat men op zoek naar jongeren die hun week in beeld willen brengen. 

Als laatste introduceert de jeugddienst een hashtag (#giesbaargsejeugd) die door iedereen gebruikt kan worden.

"Ook jonge gezinnen wil men bij 'Giesbaargse Jeugd' betrekken, omdat Geraardsbergen een kindvriendelijke stad wil zijn. We hopen dan dat ook deze jonge mensen de facebookpagina zullen bezoeken en hun bijdrage durven geven", besluit Van Trimpont.

De jeugddienst staat klaar om via dit alles de stem, mening en belevenissen van de jeugd nog meer in de kijker te zetten.