Gidsmarathon Vl. Ardennen 9/5/15. U komt toch ook?

30-04-2015 10:49

 

De gidsenvereniging Vlaamse Ardennen Extra organiseert op 9 en 10 mei een gidsmarathon: 24 uur op stap met een gids naar cultuurhistorische stadjes en onverkende plekjes in de plooien van Vlaanderens mooiste landschap. De opbrengsten gaan naar een goed doel. Op zaterdag 9 mei kan je in Geraardsbergen kiezen uit twee wandelingen.

Geraardsbergen: Van alle kanten - vertrek om 18 uur op de Markt
In de Sint-Bartholomeuskerk beluisteren we hemelse beiaardmuziek. Daarna vertelt de conservatrice van het Chantillymuseum je tijdens een partijtje kantklossen alles over de techniek en de geschiedenis van dit heerlijke ambacht. In een statig herenhuis op de Markt bieden we een hapje en een drankje aan. Ten voordele van vzw BiJeVA.


Geraardsbergen: Van Muur tot Muurke - vertrek om 20.30 uur op de Markt
Langs de middeleeuwse steegjes van Geraardsbergen klimmen we over bonkige kasseien naar de top van de Muur, om te genieten van een one-million-dollarview over de lichtjes van de Vlaamse Ardennen en te luisteren naar verhalen over Krakelingen en druïden. We zakken dan samen af naar het huis van de brouwer en proeven het ‘Muurken’. Ten voordele van vzw BiJeVA.


Voor elke gidsbeurt (anderhalf à twee uur) betaal je € 4 (voorinschrijving) of € 5 (ter plaatse). Dranken en hapjes zijn niet in de prijs inbegrepen.


Alleen voorinschrijving garandeert dat je terechtkomt in een groep van max. 20 personen. Voorinschrijven doe je door te mailen naar info@gidsenvlaamseardennen.be of te bellen naar 0476 56 78 40.

Daarna schrijf je het bedrag over op rekeningnummer BE 77 6528 3039 3642 met vermelding ‘gidsmarathon’, uw naam of groepsnaam, aantal deelnemers en het nummer van de gekozen rondleiding (R…).


Meer info: www.gidsenvlaamseardennen.be