Geslaagd provinciaal kampioenschap tafelvoetbal

01-02-2016 11:23

 

Vorig weekend en dit weekend vonden in zalen De Kat in Ophasselt de provinciale kampioenschappen tafelvoetbal plaats. Provinciaal omhelst in dit geval eigenlijk de regio want voor onze regio betekent dit Oost-Vlaanderen en Pajottenland.

Nomaliter wordt tafelvoetbal in clubs gespeeld in een regulier competitieverband maar de kampioenschappen zijn individueel of per koppel.

Deze kampioenschappen worden traditioneel op de laatste twee weekends van januari gespeeld.  Het eerste weekend vindt het kampioenschap enkelspel plaats (één tegen één) met op vrijdag een open reeks en op zaterdag wordt er dan de strijd aangegaan met mensen uit de eigen reeks. D.w.z. een discipline 4e afdeling, 3e afdeling, 2e afdeling, 1e afdeling alsook dames en veteranen.

Het tweede weekend volgt dezelfde indeling maar dan voor het dubbelspel. Aan het dubbelspel namen dit jaar 299 koppels deel en aan het enkelspel 378 spelers. 

In vergelijking met onze buurlanden is tafelvoetbal populair in de reguliere competities. België telt nog steeds een 500-tal clubs. Een club bestaat meestal uit een 8-tal spelers. 

Om de competities wat draaglijker te maken naar afstanden toe is België opgedeeld in 6 regio’s, West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Pajottenland, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen, Limburg en Hageland, Brussel en Wallonië. De competitie wordt gespeeld op vrijdagavond waarbij plezier en ontspanning nog steeds voorop staat.  

Alle info omtrent tafelvoetbal en uitslagen zijn terug te vinden op onze website www.btlb.be alsook op de facebookpagina.

Bron : 9500news