Geraardsbergen zet in op techniektalent

26-03-2015 15:23

 

Vorig jaar organiseerde het stadsbestuur voor het eerst een techniekkamp in de paasvakantie. Dit schooljaar zijn ook het Technisch instituut Sint Jozef, het KA en de Middenschool gestart met het organiseren van techniekacademies op woensdagnamiddag.
Dankzij het grote succes, besliste het stadsbestuur om ook dit jaar een techniekkamp te organiseren voor leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Deze techniekdagen zijn een samenwerking tussen de Arteveldehogeschool Gent en het stadsbestuur. De begeleiding gebeurt door studenten van deze school.

Om kinderen meer vertrouwd te maken met techniek, of gewoon omdat ze graag creatief bezig zijn, kunnen leerlingen van het 5de en 6de leerjaar in de 2de week van de paasvakantie op ontdekkingstocht tijdens het techniekkamp. We zoeken samen, op een speelse manier, naar antwoorden op verschillende praktische vragen. Hiermee maken we een duidelijke link naar het bedrijfsleven en overtuigen we jongens én meisjes dat een technisch diploma ook mooie toekomstkansen  heeft.

Als jongeren een juist beeld hebben over technieken,  door in te zetten op een realistische techniekperceptie, willen we jongeren een studiekeuze laten maken op basis van talenten en toekomstperspectieven.

‘Technauten’ loopt van 13 tot 17 april 2015, in het Technisch Instituut Sint Jozef, van 9.30 tot 12 uur en is gericht naar leerlingen van het 5de en 6de leerjaar. Voor het volledige programma kan je terecht op https://technautengeraardsbergen.weebly.com of in de Kindervakantiekrant 2015 die bedeeld werd aan alle kinderen in de Geraardsbergse scholen.

De thema’s van verschillende workshops: 13 april: Warmte, 14 april: Stoomboot, 15 april: Zaklamp, 16 april: Bouw een heus waterparcours, 17 april: Geluid.

Eén voormiddag bij Technauten kost € 2 (ter plaatse te betalen). In deze prijs is een drankje en een koek inbegrepen.

 

Vooraf inschrijven bij de dienst Samenleving, 054 43 45 15, samenleving@geraardsbergen.be (max. 15 kinderen per workshop). Vermeld naam, adres, geboortedatum en de workshop(s) waaraan je wil deelnemen.

 

Op de foto: Nico Van Coster - directeur KA; Fernand Van Trimpont - schepen van onderwijs, Luc Dendooven - directeur TISJ