Geraardsbergen Startersstad ook voor bijberoep

01-04-2016 12:53

Geraardsbergen optimaliseert de werking rond starters. Aangezien de meeste starters zich aanmelden als starter in bijberoep wil de stad ook voor hen ondersteuning bieden.

 

Sinds 1 januari 2015 voorziet de stad verschillende steunmaatregelen voor startende zelfstandigen in Geraardsbergen. Tot nu toe kunt u enkel van de steun genieten indien u start in hoofdberoep. Vanaf 1 april wil het bestuur ook invulling geven aan de vele vragen voor starten als zelfstandige in bijberoep. Beginnen als ondernemer in hoofdberoep houdt een groot risico in vandaar dat men vandaag sneller start in bijberoep met de zekerheid van het behoud van het inkomen van het hoofdberoep.

 

Concreet kan u als starter in bijberoep ook een starterscontract afsluiten met de stad. De financiële tegemoetkoming bestaat uit een terugbetaling van de inschrijving in de kruispuntbank van ondernemingen. De bijdrage die de stad geeft voor opleidingen en cursussen geldt enkel voor starters in hoofdberoep. Daarnaast krijgt elk beginnend ondernemer de mogelijkheid om beroep te doen op de expertise van de ervaren ondernemers uit het starterscomité.

 

De starterscafés bieden vier maal per jaar een interessant netwerk aan om in contact te komen met collega-ondernemers. De uitnodiging voor dit cafés zal na registratie bij de economische dienst in uw bus belanden. Het eerstvolgende starterscafé gaat door op 14 april 2016 om 20u in de raadzaal van het stadhuis, Markt Geraardsbergen.

 

Het reglement van het starterscontract en het aanvraagdocument kan u terugvinden op de website van de stad als u doorklikt naar economie en tewerkstelling: www.geraardsbergen.be. Voor bijkomende vragen of inlichtingen kan u steeds terecht op de dienst economische zaken, economische.zaken@geraardsbergen.be of 054 43 20 24.