Geraardsbergen richt jeugdwelzijnsoverleg op

09-11-2015 12:14

 

In Geraardsbergen werken heel wat welzijnsorganisaties met kwetsbare jongeren. Om hun werk beter op elkaar af te stemmen, richtte Uit De Marge vzw samen met stad Geraardsbergen een jeugdwelzijnsoverleg op.

Na een rondvraag bij verschillende welzijnsorganisaties kwamen snel heel wat knelpunten naar boven. Gezamenlijke bekommernissen die door elke organisatie apart gedetecteerd werden.

Schepen van jeugd Fernand Van Trimpont: “Met de oprichting van het jeugdwelzijnsoverleg willen we deze concrete thema’s samen aanpakken. Diverse partners uit het onderwijs en het welzijnswerk zullen daarom 5 keer per jaar overleg plegen. Door deze samenwerking wordt er meer op maat van de jongeren gewerkt.”

Er zijn verschillende werkgroepen opgericht, die al meteen resultaat boeken. Welzijnsorganisaties kunnen nu bijvoorbeeld een doorlichting laten doen door een opgeleide ervaringsdeskundige in armoede, de werkgroep Roma zet concrete stappen om beter te kunnen werken met deze groep, we bespreken het samenleven in sociale woonwijken en trachten ook het spijbelen van jongeren in kaart te brengen.


Er ligt direct veel werk op de plank. Kunnen deze organisaties dit er wel bij nemen? Samuel Vileyn, jeugdopbouwwerker van Uit De Marge vzw: “Het is geenszins de bedoeling om extra werk te creëren. Wel willen we door betere samenwerkingen zorgen dat hetzelfde werk anders, efficiënter en dus beter gedaan wordt. En dat lijkt tot nu toe goed te werken.”

Meer info:

samuel.vileyn@uitdemarge.be of 0493/25.45.59
fernand.vantrimpont@geraardsbergen.be of 0475/95.23.28