Geraardsbergen organiseert eerste starterscafé voor jonge ondernemers

27-03-2015 09:02

Geraardsbergen organiseert op donderdag 2 april 2015 haar eerste starterscafé. Mensen met zin voor ondernemen of pas gestarte ondernemers zijn welkom. We beginnen de avond met een getuigenis van een jonge starter en eindigen doen we met een informeel netwerkmoment. Dé ideale gelegenheid voor starters om hun netwerk uit te breiden en in contact te komen met onze expert ondernemers.

 

In 2013 werd de kick-off gegeven van het maatwerkplan Concordia 2020 ter verhoging van de tewerkstelling in Geraardsbergen. Er werden reeds verschillende acties opgezet en uitgevoerd. Één van deze actiepunten profileert Geraardsbergen zich als startersstad.

Geraardsbergen wil pas gestarte ondernemers helpen in de uitwerking van een succesvolle opstart van hun zaak. Daarnaast wil Geraardsbergen mensen warm maken om te ondernemen en hun ideeën uit te werken. Om deze doelstellingen te verwezenlijken organiseert de stad jaarlijks een aantal activiteiten voor starters. Sinds 2013 wordt één keer per jaar in november een startersdag gehouden. Daarnaast organiseert de dienst economie van de stad nu ook een starterscafé. Dit café wordt jaarlijks een aantal keren georganiseerd. De invullingen van deze cafés bestaan enerzijds uit een infomoment en anderzijds een netwerkmoment. Actuele onderwerpen worden besproken en helpen de (toekomstige) starter vooruit in het zoeken naar de juiste weg voor zijn of haar onderneming. Het starterscafé biedt eveneens een platform voor jonge ondernemers om een netwerk uit te bouwen.

Het eerst starterscafé gaat door op donderdag 2 april 2015 om 20u. Alle jonge ondernemers als ook de mensen met zin voor ondernemen zijn welkom in de raadzaal van het stadhuis op de Markt te Geraardsbergen. We starten de avond met een getuigenis van een jonge ondernemer met een pas opgestart bedrijf. Hij geeft meer inzicht in de problemen en valkuilen van jonge starters, maar eveneens de mogelijke oplossingen en opportuniteiten. Daarna nodigen we iedereen uit in het foyer van het stadhuis. Bij een fris drankje kan je in contact komen met onze experten van het starterscomité of met de dienst economie van de stad voor een eerste kennismaking.

Inschrijven kan via e-mail: economische.zaken@geraardsbergen.be of telefonische 054/43 20 24 (economische dienst).