Geraardsbergen maakt sprong naar internationaal onthaal

06-01-2016 15:29

 

Toerisme Vlaanderen heeft een nieuwe visie ontwikkeld op het toeristisch onthaal inclusief het internationaal onthaal

 

Aan de hand van 4 selectiecriteria zijn 40 steden geselecteerd door Toerisme Vlaanderen voor internationaal onthaal.

Naast alle kust- en kunststeden ook één stad per regio. Voor onze regio werd naast Oudenaarde ook Geraardsbergen geselecteerd.

De selectiecriteria die Toerisme Vlaanderen hanteert  zijn: aanwezigheid van steden in de media, ontwikkelingsperspectieven, reële bezoekersstromen, geografische spreiding.

"Dat wij nu ook die kwaliteitssprong kunnen maken is een super-opsteker voor toerisme in onze stad", zegt schepen van toerisme Kristin Vangeyte.

"Dat wij voortdurend en blijvend  investeren in toerisme werpt duidelijk zijn vruchten af. Deze zomer nog deden 18.000 bezoekers van de zomerzoektocht onze stad aan voor één en - vaak ook-  meerdere dagen. De toeristische dienst stelt alles in het werk om toerisme in onze stad te promoten en te ondersteunen. Neem maar eens een kijkje op de zeer actieve sociale mediakanalen Visit Geraardsbergen, op facebook en @visitgbergen op twitter.

Als schepen van toerisme ben ik er steevast van overtuigd dat wij op het vlak van toerisme ook nog een enorm groeipotentieel hebben. Daar gaan we de komende jaren nog heel hard op inzetten.  Onze stad is nog zoveel meer dan enkel het prachtig landschap en de unieke ligging op de flanken van de Oudenberg.   

Ook op het vlak van de projecten die uitgewerkt werden door toerisme enkel positief nieuws. Van de meer dan 70 projectvoorstellen  bij LEADER ingediend (Europees subsidiëringsprogramma voor plattelandsontwikkeling) , werden er slechts 7 weerhouden. ‘De geheimen van de mattentaart’ is er één van…

Wij mogen dus terecht fier zijn!"