Geraardsbergen beleeft België – Algerije

18-06-2014 10:03

 

In Geraardsbergen kon men vanop de markt  de match België – Algerije volgen op groot scherm op groot scherm dat opgesteld stond aan de Sint – Bartholomeuskerk. Het bedrijf M&V Events zorgde onder de titel Brasil 4U hiervoor. Ook meeste horecazaken op de markt  waren op hun sluitingsdag open om het massaal aanwezige publiek te laten genieten van de wedstrijd. Ook in de deelgemeenten zetten de  lokale cafés hun deuren, TV en tapkraan open.

De spanning  bij de match bleef te snijden tot het midden van de tweede helft toen Fellaini de gelijkmaker op het scorebord bracht. Even later maakte Dries Mertens er 2 – 1 vanen was niemand meer te houden. België had het vooral moeilijk in de eerste helft. De invallers in de tweede helft brachten de kentering.  De Algerijnen kwamen in de eerste helft 1 – 0 voor door een penalty veroorzaakt door Jan Vertonghen. Het was hun eerste goal in de wereldbeker sinds 1986.

Na afloop van de wedstrijd was het feesten geblazen. Zowel op de markt, als in de cafés was de ambiance ten top. Er werd gedanst tot in de vroege uurtjes.

 

Bron : 9500news