Geniet van voetbal maar denk aan veiligheid

30-06-2014 20:13

 

 

Op 17 en 22 juni brachten de voetbalmatchen op het groot scherm op de Markt heel wat
supporters op de been. Voor de wedstrijd van donderdag 26 juni en de daaropvolgende match, wordt nog meer volk verwacht. Daarom heeft de burgemeester een aantal veiligheidsmaatregelen specifiek voor de WK-avonden ingevoerd.

Het feit dat mensen samenkomen om te feesten is zeer positief voor het stadsbestuur, de inwoners en de horeca- en nachtwinkeluitbaters in de buurt. Maar het is uitermate belangrijk dat ook de veiligheid van de feestvierders en andere betrokkenen maximaal bewaakt wordt, want anders kan dit feest uitlopen op een fiasco.  De politie zal op de plaatsen waar de feestvierders zich bevinden extra toezicht en controles houden. Mogelijke incidenten kunnen op die manier snel opgemerkt en aangepakt worden.

 

Daarnaast is het noodzakelijk om strikte afspraken te maken met supporters, horeca- en nachtwinkeluitbaters. Daarom werden de volgende veiligheidsmaatregelen genomen die gelden op de avond van een WK match op het groot scherm op de Markt vanaf 18 uur tot 8 uur ’s morgens:

  • Het is verboden sterke drank te verkopen of aan te bieden in horecazaken en nachtwinkels gelegen op de Markt,  Vesten, Brugstraat, Vredestraat, Grotestraat, Oudenaardsestraat, Lessensestraat, Adamstraat en Stationsplein.
  • Voor iedereen die zich op die avonden op de Markt, Vredestraat, Brugstraat of
    Stationsplein
    bevindt, is het ook verboden om glazen flessen of andere glazen recipiënten bij te hebben.
  • In de horecazaken en nachtwinkels op de Markt, Brugstraat en Vredestraat mogen geen dranken in een glazen fles of glas verkocht worden

Alvast hartelijk dank aan iedereen die inspanningen doet om er een aangenaam en veilig evenement van te maken, en laten we samen hopen op mooie feestavonden en een prachtig resultaat voor onze Rode Duivels!

 

Meer info over het evenement: Brasil 4u