Gemeente Brakel wil inwoners overtuigen om nestkast of insectenhotelletjes op te hangen.

24-02-2020 20:50
Het is bekend: door de toenemende verstedelijking en het gebrek aan kwaliteitsvolle open ruimte hebben diverse diersoorten het steeds moeilijker in Vlaanderen. Vogels en wilde bijen gaan daardoor achteruit in aantal. Ook in Brakel.
“Nochtans zijn vogels heel nuttig en bovendien leuk om naar te kijken. Ze zorgen voor vrolijk gekwetter en activiteit in de tuin. Bovendien eten ze insecten zoals muggen en vliegen. Met een paar kleine ingrepen kan je jouw tuin omtoveren tot een thuis voor koolmees, roodborst of huismus. En wilde bijen zorgen dan weer voor de bestuiving van fruit, groenten en planten. Daarom is het belangrijk hen zoveel mogelijk te helpen om hun soort en aantallen op peil te houden”
Natuurpunt Vlaamse Ardennen organiseert daarom samen met het gemeentebestuur van Brakel een verkoop van diverse types nestkastjes en insectenhotelletjes.
“We maakten een selectie van enkele populaire, duurzame nestkasten. Ze zijn getest en goedgekeurd door vogels. Bovendien werden ze gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen. En je betaalt geen verzendkosten. Ter plekke krijg je ook nog extra informatie over vogels en bijen. Natuurpunt zal tips geven waar je de nestkasten best ophangt. De opbrengst van deze actie gebruikt Natuurpunt om de natuurgebieden in Brakel verder uit te breiden.
Wat:
- nestkast voor ringmus, koolmees en pimpelmees (19 euro);
- nestkast voor roodborst, merel (15 euro);
- (kleine) insectenhotelletjes (10 euro);
Waar en wanneer?
Gemeentelijke loods , Neerstraat (ingang via brandweerkazerne, Neerstraat 96 te Brakel. zaterdag 21 maart 2020 van 10u tot 12u.
Bestellen? Stuur tegen uiterlijk 12 maart een mail naar milieu@brakel.be Bestellingen na die datum worden niet gegarandeerd. Vermeld je naam, adres, telnummer en aantal stuks per artikel.
Betaling:
Betalen kan via overschrijving op volgende rekn° BE 785230 8500 2286 van Natuurpunt Kern Rondom Burreken of cash op moment van afhaling.
(Gemeente Brakel - foto Natuupunt)