Gemeente Brakel ontdekt schatten in eigen gemeente

29-06-2015 10:30
 
“Zo’n 20-tal medewerkers van de gemeentelijke administratie hebben afgelopen vrijdag een teambuilding namiddag gedaan.
 
Een tijdje geleden heeft de dochter van onze burgemeester een stageproject gemaakt over geocaching.
Deze boeiende hobby kwam in het vizier van Jonathan Verspeeten en mede door zijn buurman, die ook al een tijdje met geocaching bezig was, was het idee al snel geboren om als teambuilding een geocache-rondje te gaan lopen.
Toch wilden ze dit eerst zelf nog even testen en samen met onderande Marie-Paule Teerlinck vond hij de geocache “Met stip op de kaart, Brakel”. Deze is verstopt in het centrum en was dus de ideale testcache.
voor iedereen
 
Als voorbereiding werd bij elke deelnemer die een smartphone had deze voorzien van de gratis app “c:geo”, die toelaat om op een heel comfortabele manier te gaan geocachen. Voor wie geen smartphone had, werden er kaartjes afgedrukt.
 
Voor de wandeling werd gekozen voor het rondje van RGeert (nickname op geocaching.com). Deze bestaat uit 8 traditionele caches en een bonuscache, die je alleen kan vinden na het vinden van alle 8 caches.
Ik moet zeggen, de legger van deze reeks heeft van de bonus een waar meesterwerk gemaakt. Een heel mooie constructie waar de zoekende geocachers veel plezier aan beleven.
 
aangename wandeling
 
In twee groepjes werd de wandeling aangevat, één groep in wijzerzin, de andere in tegenwijzerzin. 
Het zoeken werd zelfs getimed: de regel was dat ze bij aankomst van de coördinaten exact 5 minuten hadden om de cache boven te halen.
Op sommige plaatsen was de cache echter zo goed verstopt dat dit niet lukte in de opgegeven tijd, maar via een hulplijn kon de bonus toch gevonden worden.
 
Tijdens de wandeling werden er twee tussenstops ingepland: Bakschieten in café In Den Hengst, en ook nog sjoelbakken in café ‘t Geutelingske. Als afsluiter gingen ze ook nog eens boogschieten in de Rijdt, een geweldige afsluiter van de teambuilding-namiddag.
 
Alle deelnemers waren héél enthousiast, zowel over de geocache tocht als over de extra activiteiten.
De wandeling op en rond de Valkenberg werd ronduit “prachtig” genoemd en verschillende deelnemers gaven al aan om zelf ook te beginnen met geocachen.
Dit kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen.
 
Voor wie meer info wenst over deze boeiende hobby: robin.vanhamme@telenet.be

 

Bron : www.tbrakelt.be