Gedichtenwedstrijd 11 november met thema "Op de vlucht"

22-09-2015 16:05
 
Gedichtenwedstrijd 11 november met thema "Op de vlucht"
 
Naar aanleiding van de herdenking van Wapenstilstand schrijft de cultuurdienst van Geraardsbergen opnieuw een gedichtenwedstrijd uit. Het thema "Op de vlucht" is helaas van alle tijden. Wereldwijd zijn op dit moment 59,5 miljoen mensen op de vlucht voor oorlog en vervolging. Nooit eerder was dit thema zo groot en zo actueel.
 
De cultuurdienst roept  alle inwoners, ook scholieren en studenten, op om een korte tekst of een gedicht te schrijven over dit onderwerp.  De voordracht van de tekst of het gedicht mag maximum zo’n 3 minuten in beslag nemen. Een jury, samengesteld uit leden van de Raad van Bestuur van de Cultuurraad zal een winnende tekst of gedicht selecteren. Dit wordt tijdens de plechtigheid op het Stationsplein voorgedragen. De winnaar wordt beloond met een waardebon van 100 euro. Daarnaast wordt het winnende gedicht als boekenlegger verdeeld in de bibliotheek en gepubliceerd op de website van de stad.
 
Bezorg je tekst of gedicht ten laatste op 22 oktober 2015 aan de Cultuurdienst, Stadhuis – Vredestraat 1-3, 9500 Geraardsbergen of digitaal via cultuur@geraardsbergen.be, met een duidelijke vermelding van naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres. Plagiaat is uiteraard niet toegestaan en zal worden geweerd.
 
Meer informatie op de cultuurdienst, cultuurdienst@geraardsbergen.be of 054 43 72 87.