Gedichtendag 2016 : schrijf zelf een gedicht

10-11-2015 21:08

 

“Jaren die druppelend versmelten” is het motto van de Poëzieweek 2016 met als thema “Herinneringen”.

Wie wordt er niet lyrisch als het gaat om mooie jeugd- of vakantieherinneringen? Evengoed zijn we bij momenten ontroerd door ons verleden, zowel collectief als individueel. We herinneren ons onze eerste kus, maar ook wanneer de Twin Towers ingestort zijn.

Herinneringen voeren ons terug naar een ver of nabij verleden, maar leiden ze ons soms ook niet om de tuin? Herinneringen kunnen ons op een roze wolk parkeren, maar kunnen ons evenzeer laten verdwalen in de minder aangename momenten van ons verleden.

Poëzie is het genre bij uitstek om het verleden in woorden om te zetten, te bezingen, te bekritiseren, kortom, te herinneren.

Zoals ieder jaar organiseert curieus Geraardsbergen opnieuw de gedichtendag te Geraardsbergen. Daarbij gaan we op zoek naar mensen die zelf een gedicht schrijven en dit komen voordragen op de “Gedichtendag” op vrijdag 29 januari 2016 om 19.30 uur in het Koetshuis van CC De Abdij.

De inzendingen worden ingewacht tot 25 december 2014 op het volgend adres: curieus Geraardsbergen, Edingseweg 335/1 – 9500 Geraardsbergen of via curieus.geraardsbergen@curieus.be