Geboortepremie voor alle borelingen

24-04-2014 10:34

‘Bijkomende hulp voor kinderen uit kwetsbare gezinnen’

De modaliteiten goed voor de toekenning van de geboorteondersteuning zijn op 23 april goedgekeurd door de ocmw-raad.  “Naast een geboortepremie van € 25 voor pampers voor iedere boreling, komt er een bijkomende gecoördineerde ondersteuning voor kinderen uit kwetsbare gezinnen”, zegt OCMW-voorzitter David Larmuseau.

Het ocmw van Geraardsbergen kent vanaf 2014 de geboortepremie toe. De raad van 23 april keurde de modaliteiten goed. Elk nieuw geboren kind krijgt een geboortepremie ter waarde van € 25. Die kan worden besteed voor de aankoop van pampers in de deelnemende winkels in Geraardsbergen. Alle soorten pampers komen in aanmerking en de winkeliers kunnen de bons inruilen voor geld.
Die geboortepremie wordt uitgereikt op een halfjaarlijkse infovergadering die wordt georganiseerd in samenwerking met Kind en Gezin. Bij die gelegenheid krijgt iedereen een brochure met praktische informatie.
In kader van de strijd tegen de kinderarmoede (opgenomen in het meerjarenplan van het ocmw) wordt vanuit het ocmw een bijkomende ondersteuning georganiseerd voor baby’s uit kwetsbare gezinnen. In overleg met Kind en Gezin zullen concrete maatregelen worden uitgewerkt. Een sociaal onderzoek moet waarborgen dat de bijkomende steun terecht komt bij de gezinnen met een verhoogd risico op kinderarmoede.