G'e-commerce workshops in Geraardsbergen

01-12-2015 20:50

 

 

Begin dit jaar startte de dienst economie van de stad met het project “G’e-commerce”. De dreigende concurrentie van e-commerce is een feit. Daarom wil de stad de handelaars en horecazaakvoerders versterken in hun activiteit en aanwezigheid op de online markt. Het project bestaat uit verschillende stappen. Eerst en vooral werd een enquête uitgevoerd waarna uit de analyse enkele pijnpunten bleken. Deze hekelpunten zullen weggewerkt worden via workshops. Als laatste bundelen wordt de onlinemarkt in Geraardsbergen in een overzichtelijke website gegoten.

 

Eerder dit jaar kregen de handels-en horecazaken uit Geraardsbergen een enquête in de bus die polste naar het gebruik van internet en sociale media bij de promotie van hun zaak. Uit deze enquête werd er afgeleid dat er heel wat nood is aan bijkomende informatie rond het gebruik en de optimalisatie van de digitale communicatie. De dienst economie organiseert daarom een aantal gratis workshops specifiek gericht naar commerciële zaken.

 

Op maandag 7 december 2015 start de eerste workshop. Deze bijeenkomst zal het belang van digitale communicatie ter promotie van een handels-of horecazaak aanhalen. Efficiënte en effectieve manieren van communiceren die een combinatie inhouden van digitale en analoge kanalen zullen aan bod komen. Tips & tricks worden meegegeven ter verbetering van de huidige promotie.

 

De overige data van de workshops en hun inhoud is terug te vinden in bijlage bij deze e-mail. De workshops gaan allen door in de parketzaal van het jeugdcentrum De Spiraal, Zakkaai 29 te Geraardsbergen. Starten gebeurt telkens om 20u. Het einde wordt voorzien om 22u.

Om praktische redenen dient u zich voor elke gratis workshop die u wenst te volgen vooraf in te schrijven.

 

Inschrijven kan via de pagina “economie en tewerkstelling”  van de  website van de stad www.geraardsbergen.be of via deze link, via e-mail naar economische.zaken@geraardsbergen.be of telefonisch naar het nummer 054 43 44 88.

 

Voor meer inlichtingen kan u steeds terecht bij de dienst economie van de stad.