Frederik Backaert en zijn team Wanty Groupe Gobert : opdracht met brio volbracht

30-06-2014 10:37

 

… op het Belgisch Kampioenschap voor profs te Wielsbeke !

Voor onze neo-prof uit Michelbeke was het uiteraard het eerste Belgisch Kampioenschap bij de profs. In de auto naar Wielsbeke toe verbond Rudy Van Schoors me door met Frederik. Gevraagd naar de opdrachten voor de wedstrijd wist hij me te vertellen dat er in elke ontsnapping minstens twee Wanty’s aanwezig moesten zijn.

Waarop ik voorzichtig volgende vraag stelde aan ploegleider Hilaire van der Schueren : “altijd een renner van de ploeg mee, indien mogelijk, Hilaire ?”. Nee, was zijn duidelijk antwoord : “niet mogelijk, maar verplicht” ! En verder deelde hij me ook nog mee dat Roy Jans de beschermde renner was, voor het geval de koers zou uitdraaien op een massasprint. Hilaire hoopte dan ook dat Roy zich de volledige 250 kilometer zou kunnen wegsteken.

opdracht geslaagd

Neen, niet in elke ontsnapping waren de blauwe truitjes van Wanty Groupe Gobert te bewonderen, maar veel scheelde het niet. Geen nood echter, het team sleurde rondenlang aan de kop van de groep, om een scheve situatie recht te trekken. En wanneer het er op het einde om ging, begingen de troepen van Omega Pharma Quick Step een voor hun eigen team noodlottige vergissing, en dat in de voortuin van de eigen vestiging. Ze brachten het peloton terug tot bij de groep, waarin hun eigen Gert Steegmans de grote favoriet was voor de eindzege …

Roy Jans bedankte voor zo veel ijver van eigen teammakkers en de renners van OPQS door Boonen himself in de eindspurt te remonteren. Goed voor een prima tweede plaats, net te laat om de eveneens verrassende Jens Debusschere van Lotto in te halen !

 

Bron : www.tbrakelt.be