Freddy Van Lierde … blijft winnen

15-12-2014 10:31De ‘t Brakelt-lezers, net als de sportieve Brakelaars en de familie en vrienden van Freddy. Allen weten ze van vorige exploten tot welke prestaties de atleet in staat is. Afgelopen jaar werd hij alweer kampioen. Reden waarom hij weer uitgenodigd werd op ons gemeentehuis.

 

Van trainer en fan Jean-Paul Dhondt :
“Brakelaar Freddy Van Lierde, aangesloten bij ACG (Atletiekclub Geraardsbergen), verovert provinciale titel 10.000 meter op de piste.

Na verscheidene andere titels in het lopen heeft Freddy nu ook in Ertvelde het provinciaal kampioenschap bij de masters 45+ op de 10.000 meter op zijn naam geschreven in een tijd van 36 minuten 27 seconden en 7 honderdsten.

Dankzij intensieve training de voorgaande weken had hij zich klaargemaakt om van dit kampioenschap zijn hoofddoel te maken. Met resultaat want  vanaf het begin van de wedstrijd hield hij het tempo hoog en met 7 atleten van atletiek Zottegem kon hij  de laatste kilometer zijn naaste tegenstanders van zich houden.

Freddy is ook geselekteerd geweest voor Praag (baankoers) door zijn werknemer, het spoor. In het vooruitzicht daarvan loopt Freddy in maart 2015 het kampioenschap voor het spoor in Hove. We wensen Freddy nog veel sucses in zijn atletiek loopbaan .”

 

Bron : www.tbrakelt.be