Fietsregistratie te Zwalm

04-12-2017 11:05

Op zaterdag 2 december 2017 van 08:00u tot 12:00u wordt door de wijkinspecteurs van Zwalm de mogelijkheid geboden uw fiets te laten registreren. Dit zal plaatsvinden in de gemeenteloods, gelegen aan de spoorweg van Zwalm. Vergeet vooral je identiteitskaart niet mee te brengen!!! Hopelijk tot dan!!

 

In de maand december wordt er door ons, de wijkinspecteurs van Zwalm, de mogelijkheid geboden om uw fiets te laten "graveren"

Voorheen werd een identificatienummer in het fietsframe gegraveerd. Dit identificatienummer is dan het rijksregisternummer dat je op de achterkant van je identiteitskaart kan terugvinden.

WAAROM?...

Bij het aantreffen van een gemerkte fiets kunnen wij, als politiedienst, via het rijksregisternummer de eigenaar opsporen en wordt hij /zij gecontacteerd om zijn fiets terug in ontvangst te nemen.

Bij een niet gemerkte fiets is dat niet mogelijk en is de kans kleiner dat de fiets en zijn eigenaar terug herenigd worden. De niet gemerkte fietsen worden dan opgeslagen in een loods en na verloop van tijd ( +- 1jaar) worden deze fietsen verkocht

Het identificatienummer wordt nu niet meer gegraveerd op het frame. Er wordt in de plaats een sticker op de fiets aangebracht die haast onmogelijk te verwijderen is. Indien men deze sticker tracht te verwijderen brengt men schade toe aan de fiets.

PLACE TO BE…

De fietsregistratie zal doorgaan op zaterdag 2 december 2017 vanaf 08.00 uur tot 12.00 uur in de gemeenteloods, gelegen aan de spoorweg in Zwalm.

NIET VERGETEN…

Breng uw identiteitskaart mee ...

(Lokale Politie Brakel/Horebeke/Zwalm)