Femke en Antje, Brakels jongste (?) nationale kampioenen

01-09-2014 10:44

 

Eigenlijk kwam de Belgische titel van onze twee snelle Brakelse meisjes toevallig tot stand. In de provinciale kampioenschappen wisten ze een tweede, vierde, zesde en achtste plaats te behalen. Waarom dan ook niet deelnemen aan het nationaal kampioenschap veldlopen in hun categorie ? 

8 maart te Wachtebeke

Het zal voor altijd een datum zijn die Femke en Antje zal bij blijven. Voor de benjamins, de jongste atleetjes, stond geen individueel nummer op het programma, enkel een aflossingswedstrijd. Waarin vier maal 750 meter moest gelopen worden.

Femke De Bleeker en Antje Van Bever maken deel uit van het KASVO-team, atletiekvereniging uit Oudenaarde. Flore en Danaë uit Oudenaarde vervolledigden het kwartet.

het wedstrijdverloop

“Toen de vier atleetjes hadden beslist samen naar deze wedstrijd te trekken, rees de vraag wie de start voor zich zou nemen. Niemand stond hiervoor te trappelen, uiteindelijk werd beslist dat Antje de spits zou afbijten.

Ze was heel zenuwachtig omdat de start van een veldloopwedstrijd wel eens met duw-en-trek-werk gepaard gaat, waardoor er regelmatig valpartijen te betreuren zijn. Alles verliep echter vlot, en Antje heeft haar taak prima volbracht. Van bij de start liep ze op de tweede-derde plaats. Halfweg koers besloot ze zelf voor het initiatief te kiezen en snelde ze naar de koppositie. Met een mooie voorsprong liep ze de aflossingszone in, waar Femke intussen enthousiast klaar stond om over te nemen.

De stokwissel verliep gelukkig heel vlot. Al was Femke de minst ervaren atlete van de vier meisjes, was dat aan haar prestaties zeker niet te zien. Zij kon de eerste positie mooi behouden. Ook Flore en Danaë gaven het beste van zichzelf, en snelden uiteindelijk in een tijd van 12 minuten en 33 seconden naar het goud. Met een voorsprong van niet minder dan 28 seconden op het kwartet van Roeselare.

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Oudenaardse atletiekvereniging dat een ploegje benjamins het goud wist te veroveren op het Belgisch Kampioenschap veldlopen.

 

Bron : www.tbrakelt.be