Koninklijk Atheneumleerling, Mathieu Herreman rijdt rally van 10.000km voor het goede doel

18-02-2015 16:07

 

Mathieu Herreman leerling uit het Koninklijk Atheneum Geraardsbergen rijdt samen met zijn maat Arthur Kerckhove een rally van Frankrijk naar Marokko. Mathieu die een opleiding veiligheidsberoepen volgt  aan het KA is ook gebeten door techniek. Toe zijn vriend Arthur hem vroeg om zijn  rallywagen af te stellen nam Mathieu de klus in handen. Arthur is de zoon van een bekend rallypiloot Christophe Kerkhove, die al 2 maal deelnam aan de Dakarrally. Door omstandigheden kwam er een zitje vrij in de rallywagen van Arthur waardoor, de technicus meekon naar Marrakesh in Marokko.

De rally is echter geen race tegen de klok maar wel een project met een humanitair doel. Ze nemen schoolspullen en sportmateriaal mee voor de woestijnkinderen en zullen die ter plaatse afleveren. Tevens sponsort het KA 2 boekentassen schoolgerief en 2 gevulde sporttassen.

De race is 6000 km , maar eerst moet het team naar de startplaats in Biarritz. Het wordt een vermoeiende tocht maar wellicht ook een unieke ervaring aldus Mathieu. Het gaat hem niet om de snelste tijd maar elke etappen moet er wel met kaart en kompas naar de juiste weg gezocht worden.

Het woestijnavontuur en het humanitaire doel vormen voor Mathieu een unieke uitdagen, die hij in de toekomst nog zeker wil herhalen.

 

Bron : 9500news