Ex-RZ naar Italië en Duitsland

09-03-2016 20:49

Het blijft EX-RZ, de nieuwe band van ex-Red Zebra en Everbekenaar Peter Slabbynck, voor de wind gaan. Niet alleen zijn er heel wat optredens in eigen land, de groep vindt ook steeds beter de weg naar het buitenland.

Duitsland

Aan een optreden twee jaar terug, hielden we een Duitse booker over,’ vertelt Slabbynck, ‘die kan ons nu voor de tweede keer een optreden in Leipzig bezorgen. Dat is nog steeds dé hoofdstad in Europa voor wat goth en new wave muziek betreft. Op zaterdag 19 maart headlinen we daar een festival met twee Duitse en twee Finse bands. Het is een eer dat we daar mogen afsluiten. We zullen er ook voor de eerste keer ‘Riesending’ brengen, een nummer gedeeltelijk in het Duits over de nietigheid van de mens tegenover de natuur. Voor de versie op de full cd hebben we zelfs een Duitse zangeres op de kop kunnen tikken. Live neem ik voorlopig het Duits voor mijn rekening maar we hopen dat Ivi Scho er kan bij zijn op de cd-voorstelling van ‘Future Retard’ in het najaar.

Italië

Maar voor Duitsland wacht nog Italië. Vrijdag speelt EX-RZ in Rome, de dag erna in Parma. ‘De huidige tweemansbezetting maakt dat de kosten voor vluchten en hotel beperkt zijn voor de organisator. Zo worden we veel sneller uitgenodigd. Eenmaal ter plekke is het makkelijk contacten leggen voor nieuwe optredens. Rijk word je er niet van. Het is vooral belangrijk geen verlies te lijden bij de buitenlandse optredens. En eens een goeie pizza gaan eten in Rome in plaats van om de hoek, daar doe je het toch voor?

Bron : www.tbrakelt.be