Evervrienden blikken terug op geslaagd seizoen

03-11-2015 10:49

 

Het sportieve hoogtepunt voor de Evervrienden was onze tweedaagse in het weekend van 22 en 23 augustus, dat dit jaar doorging in Alf, gelegen in de Moezel in Duitsland. 

Op zaterdag stonden traditiegetrouw de zwaarste ritten op het programma : van 82 kilometer voor de CDen Dx-ploeg, 125 kilometer voor de B– en Bx-ploeg tot 157 kilometer voor het E– en A-team.  De ritten beperkten zich niet tot fietsen langs de Moezel, maar glooiende wegen met meerdere pittige beklimmingen waar de hoogtemeters naargelang de fietsersgroep varieerden van 593 tot 1310 hoogtemeters . Voor de zondagritten beperkten wij ons tot 45 kilometer (CDDx), 60 kilometer (BBx),  en 76 kilometer (A & E).  Een mooi weekend en prachtige weersomstandigheden.

telkens in de bres voor het goede nieuws 

Op zondag 4 oktober werd de laatste gezamelijke slotrit gereden, met als parcours de fietstocht welke uitgestippeld werd als gezinsfietstocht tijdens onze jaarlijkse barbecue van 17 mei.  De opbrengsten van de gezinsfietstocht schonken wij aan vzw De Dorpel, welk zich tot doel stelt om het zelfstandig wonen voor personen met een handicap te ondersteunen.  Alle ploegen reden traditiegetrouw gezamelijk de rit, met dit jaar het thema “retro”.

kampioenen ! 

Op zondag 11 oktober hadden we tenslotte de jaarlijkse kampioenschappen, waarbij deelname slechts mogelijk is indien maximaal 5 ritten van het seizoen 2015 gemist werden.

Bij de DX ploeg was Marcel Romeyns de enige met voldoende ritten op zijn conto en dus automatisch kampioen.  Wegens forfait van hun tegenstrevers werden Luc Cauchie (A), Elsie Van Wielendaele (C) enPascale Walraet (D) kampioen bij hun ploeg.

Bij de BX ploeg was het pleit reeds na 3 proeven beslecht en werd Marc Marroyen kampioen ten koste van Martin Henau en Katrien Mahieu.  Zowel bij de B als de E ploeg moest de laatste proef uitsluitsel brengen. Johan De Clercq (B) haalde het voor Louison Lotens, Johan Van Nieuwenhove, Dirk Beerens en Jacques Cambier en Alec Sonck (E) versloeg Geert De Cubber en Erik Denutte.

Kom op tegen Kanker

Binnen de club is beslist om de 1000 kilometer voor Kom op tegen Kanker te gaan rijden in mei 2016.  Er wordt -per team- 1000 kilometer afgelegd op 4 dagen, dit met maximaal 8 personen per team en snelheden van 24, 27 of 30 kilometer per uur, als ‘tegenprestatie’ wordt er van elk team 5.000 euro inschrijvingsgeld verwacht.  Onze bedoeling is aan te treden met minimaal twee teams.  Een uniek project en dit voor het eerst in Brakel !

Op zaterdag 7 november gaat ons jaarlijks Everfeest door, en dit betreft een een jubileumeditie.  De Evervrienden bestaan namelijk reeds 45 jaar ! Ter gelegenheid hiervan worden we, voorafgaand aan de festiviteiten, om 17.00 uur ontvangen op het gemeentehuis voor een receptie.

Bron : www.tbrakelt.be