Erg knappe honden bij wedstrijd Ring

20-07-2015 10:26

Dat knappe mag zeker begrepen worden in de twee betekenissen van het woord. Mooie honden dus die erg moeilijke opdrachten uitvoeren. Want daaruit bestaat zo’n wedstrijd Ring wel …

gehoorzaamheid

De hond plakt aan het been van zijn baasje tijdens de wandeling. Daarna wordt getest of hij of zij lekker voedsel kan weigeren. Ook bevelen toegeroepen door een verstopt, voor de hond onzichtbaar baasje, brengen deze beste vrienden van de mens niet van de wijs. Waarna wordt bewezen dat deze knapperds ook niet aangelijnd een wandeling kunnen maken.

springen

Je ziet de honden over een heel groot gat in de grond springen. Erg knap denk je dan. Waarna ze er nog een grote extra hindernis bij zetten. Dat honden veel meer kunnen dan mensen, wordt bewezen bij het nemen van de muur …

bijten

Wanneer mag de hond bijten, en wanneer niet ? Neemt hij of zij daar bij alle onmogelijk lijkende hindernissen. Laat de knapperd ook onmiddellijk los wanneer zijn baasje dit bevel geeft ?

Ik mocht gisteren van twee demonstraties genieten. Twee knappe honden die een half uur super presteerden. In totaal namen er op zaterdag en zondag een 40-tal honden deel aan deze nationale wedstrijd, bij gastheer Me and my friend, de Brakelse hondenschool !

Bron : www.tbrakelt.be