Eremetaal op de allereerste Menna-kwis ooit

28-02-2014 10:24
 
Johan en Mario hadden een geweldige kwis in elkaar gebokst. Waar de eerste zich focuste op muziekvragen, lag de andere z’n specialiteit in het bedenken van sportvragen. Beiden hadden ze voor vijf vragenrondes gezorgd, die afwisselend afgehaspeld werden.
 
variatie
 
Daarbij was alles aanwezig om van een geslaagde eerste editie te spreken. Geluidsfragmenten, covers, klassiekers van het Nederlandstalige lied, een in memoriam van vele artiesten, iedereen vond z’n goesting in de muziekvragen. Waar de humor al vaak niet ver te zoeken was in de vragen zelf, deden de opmerkingen en misleidende tips van de concurrerende ploegen wel de rest. Er werd héél wat afgelachen.
 
De sportvragen waren, ondanks het feit dat Mario vaak het tegendeel beweerde, net iets moeilijker. Nooit gedacht dat er zo veel verschillende soorten ballen waren, en zeker al niet in welke sportdiscipline ze gebruikt werden ;-)
De weerkerende vraag over sporters uit verschillende sporttakken, met dezelfde achternaam was goed gevonden, en eigenlijk wel eenvoudig.
De geheugenronde was dan weer hilarisch omwille van de simpliciteit van de antwoorden … maar de 20 antwoorden onthouden bleek dan zeker niet evident.
 
de top drie
 
Ook wanneer er zeven ploegen deelnemen, zijn er drie die daarvan het podium behalen. Dat was, op een erg verdienstelijke derde plaats, ploeg 5 (met uw dienaar), met zowaar 159,5 punten op 200. Voorafgegaan door ploeg 2 met 163 punten, en, op een geweldige eerste plaats, ploeg 6 met 172,5 punten.