Elsterse Elise, ooggetuige van de aardbeving in Nepal - Help haar mensen helpen in Nepal

29-04-2015 10:22

 

Op haar BL OG lees je haar ooggetuigenverslag …

het artikel voorafgaand aan de beschrijving van de ramp, waarin Elise getuigt van het paradijs op aarde :

“Namasté! 

Als je nog eens op vakantie wilt maar je weet niet naar waar dan is Nepal zeker een aanrader.  Zeker deze periode van het jaar met het mooie weer, Nepali New Year en nog zoveel meer. Hieronder lees je nogmaals een beetje meer over wat ik hier uitspook. Enjoy.”

wat een verschil met de eerste zinnen van de volgende blog :

“Ik ben al meerdere keren herbegonnen aan dit blogbericht gewoon omdat ik niet weet hoe ik deze ervaring moet beschrijven, de verwoestende aardbeving. 

Ik vind het zeer moeilijk om over deze gebeurtenis te praten.Mijn beleving van de aardbeving was zeer intens en eng net zoals die van de andere studenten hier. Ik lag op mijn bed in de lodge te werken voor school samen met Lisa-Marie totdat onze lichamen volledig begonnen te schudden.”
afsluitend met de geruststellende boodschap voor het thuisfront :
“Ik kan wel zeggen dat wij hier veilig zijn. Pokhara is een van de veiligste plekken om te zijn in Nepal. Bedankt voor alle lieve berichten en de ongerustheid maar ik ben dus oké.”

Haar zus Lonne en vriendin Frauke zetten spaarpotjes bij bakkerij Roovers en apotheek Sint-Apollinia in Elst. Verder is er een geldinzameling bij Lieven in café de Kraai te Zwalm. Waar mogen de jongedames nog spaarpotjes neerzetten ?

Het lokaal ingezamelde geld zal rechtstreeks naar Elise gestuurd worden. Ter plaatse zal Elise het aan de mensen geven en op die manier hulp bieden !Bron : www.tbrakelt.be