Ellen Lanckman mààkt het

21-07-2015 12:47

Al zal ik haar nu weer een beetje verlegen maken door te benadrukken dat ik het haar van harte gun. Omdat ze, door haar vernieuwende aanpak, haar frisse verschijning, haar gulle lach, kortom het totaalpakketje iedereen, mezelf inclusief, helemaal inpakt.

“365 dagen geleden is het ondertussen al. Dat mijn eerste poëziebundel het levenslicht zag op de Gentse Feesten en sedertdien de leeswereld invloog. Nooit had ik verwacht dat er toen, na amper 9 dagen al 100 exemplaren zouden worden verkocht. Op hoeveel de teller nu staat, weet ik niet eens. Maar de bundel bracht zoveel meer mee dan woorden op papier: ik kreeg sedertdien geweldige aanbiedingen voor zowel voordrachten als tentoonstellingen, werd overweldigd door talloze enthousiaste reacties van lezers die me telkens een beetje verlegen maken, kon ook nog eens samenwerken met fantastische andere kunstenaars én zelfs al een tweede bundel uitgeven i.s.m. een top fotograaf.

En vandaag, een jaar later, vernam ik het heuglijke nieuws dat mijn eerste baby’tje zal worden vertaald in het Spaans (en als het goed gaat later in het Engels).

Wie zei ook alweer dat een mens niet mag dromen? Kom allier, dat ik u van het tegendeel overtuig! De rest van de mensen krijgt een geweldig grote en oprechte merci. Zonder jullie was de helft niet eens mogelijk geweest!”

 

Bron : www.tbrakelt.be