Ellen Lanckman brengt haar publiek in vervoering

30-01-2015 10:38

 

Voor mij is Ellen helemaal geen onbekende. Ik kende haar blog, facebookpagina en eerdere publicaties. Zo schreef ik al, in 2010 een artikel over haar Cyberella’s blog, dat in boekvorm verspreid werd ten voordele van “Music for Life”. Klik HIER voor dat artikel.

Gisterenavond genoten enkele tientallen aanwezigen van Ellens debuut in haar eigen Brakel. En van enkele streepjes jazzmuziek op de vleugelpiano van onze bib, uitmuntend bespeeld door Peter Ryckeboer.

Ellen dus

Ellen is niet alleen een erg getalenteerde dichteres, ze is daarenboven ook een erg aimabele jonge vrouw, wat al onmiddellijk bleek bij haar inleiding. Waarin ze haar gemeende verwondering uitsprak over het feit dat ze er stond, dat haar gedichten zo veel mensen raken en ontroeren.

Het ene gedicht werd ingeleid, het andere verlangde dat dan weer helemaal niet. Iedereen was ontroerd door de gedichten die Ellen voor en door haar dochter schreef. Tijdens de voordrachten kon je een speld horen vallen, omdat niemand een woord uit Ellens mond wilde missen.

“Over deugd en andere mankementen” was Ellens eerste dichtbundel. Over enkele maanden verschijnt haar tweede en daarover zal ik wat graag verslag uitbrengen op ‘t Brakelt 

 

Bron : www.tbrakelt.be