Elena, Elberd en Clara uit Geraardsbergen naar de kwartfinale BBC and Telenet Public Speaking Awards 2015

01-03-2015 10:46

 (1)

 (2)

 (3)

Elena Merre (foto 1), Elberd Galaiev (foto 2) en Clara Wasiak  (foto 3) van het Sint-Catharinacollege uit Geraardsbergen stromen door naar de kwartfinale van de BBC and Telenet Public Speaking Awards 2015. Een recordaantal van 241 leerlingen uit alle hoeken van het land schreven zich in voor de awards, maar slechts 96 kunnen een ticket naar de kwartfinale bemachtigen. Deze vindt plaats op 14 maart in Mechelen. Zal één van deze leerlingen uit Geraardsbergen de titel van ‘best public speaker’ op zijn naam schrijven?
 
Ticket naar kwartfinale op zak
Voor het achtste jaar op rij starten Telenet en BBC Worldwide de zoektocht naar de beste Engelse spreker tijdens de BBC and Telenet Public Speaking Awards. De BBC and Telenet Public Speaking Awards is een wedstrijd  die jongeren tussen 16 en 20 jaar de kans geeft om zich te bekwamen in het spreken in het openbaar (in het Engels) en hun mening te geven over actuele onderwerpen die jongeren van vandaag bezig houden.
 
De deelnemers bereiden een speech voor over een bepaald onderwerp die vijf minuten mag duren. Die dragen ze dan voor aan een jury en publiek. Daarna legt een question team tijdens een vragenronde de studenten het vuur aan de schenen. Een jury evalueert de kandidaten op presentatie, inhoud en argumentatie.
 
Tijdens deze voorronde konden Elberd, Elena en Clara met hun speech getiteld ‘Lessons learnt from a spaceship’, ‘Retelling storytelling’, en ‘Storytelling, a tale from junior to senior’ de deskundige jury overtuigen. In totaal stromen 96 leerlingen door naar de kwartfinale.
 
Voorrondes leiden naar finale
Drie voorrondes gingen vooraf gaan aan de kwartfinale en de halve finale:
  • Eerste voorronde (vandaag 31/01): ICC Gent
  • Tweede voorronde (7/02): ICC Gent
  • Derde voorronde (28/02): ICC Gent
  • Kwartfinale (14/03): Lamot Mechelen
  • Halve finale (21/03): ICC Gent
 
Op zaterdag 28 maart 2015 vindt de nationale finale plaats in San Marco Village, te Schelle. Na een intensieve week van trainingsessies en workshops over debatteren en spreken in het openbaar zullen 10 finalisten strijden voor de titel van ‘Best Public Speaker’.
Winnaar finale naar internationale wedstrijd in Londen
De winnaar van de nationale wedstrijd zal ons land op 16 mei 2015 in Londen vertegenwoordigen op de International Public Speaking Competition (IPSC). Hij/zij zal het tijdens deze internationale wedstrijd opnemen tegen landsfinalisten uit meer dan 60 verschillende landen. Ons Belgisch talent zal een speech houden rond het thema ‘Culture is not a Luxury, But a Necessity’, alsook een geïmproviseerde speech geven over een thema dat hij/zij ter plaatse zal uitkiezen. Indien hij/zij de internationale finale bereikt  zal er een speech gegeven worden rond het thema ‘To be ignorant of the past is to remain a child’.
 
Voor meer informatie, surf naar https://www.bbcawards.be en volg ons op facebook en Twitter.