Eerste federale verkiezingen voor Inge Boon van Groen

07-03-2014 20:59

Voor Inge Boon van Groen Geraardsbergen worden het de eerste verkiezingen op bovenlokaal niveau, maar zij kijkt uit naar de kiesstrijd: “Als lokale kandidaat steun je uiteraard de grote kopstukken, maar tegelijkertijd zetten we Groen Geraardsbergen meer op de kaart. Ik wil in de campagne lokaal de groene oplossingen mee promoten. We moeten immers gaan voor meer kwaliteit in alle aspecten van onze samenleving en niet lijdzaam blijven toezien hoe onze samenleving, onze economie en ons milieu ons steeds verder ontglipt." Omdat levenskwaliteit, ecologie, leefbaarheid en menselijkheid de pijlers zijn voor een duurzaam beleid heeft Inge zich achter Groen geschaard.

Inge Boon, zaakvoerder van een IT-bedrijf, wil ook de stem zijn van de ondernemer.  Vele ecologische, maar ook economische toestanden zijn te wijten aan de laksheid van de overheid.

Je vindt haar terug op de 16de plaats van de federale lijst van Oost-Vlaanderen.

Zij krijgt hierbij de steun van kandidaten uit Ninove. Schepen van Leefmilieu en Mobiliteit Wouter Vande Winkel staat voor de verkiezingen van mei op de vierde plaats voor het Vlaams parlement. Hij krijgt op die prominente plek de steun van Groen-voorzitter en OCMW-raadslid Jordy De Dobbeleer, die 10de opvolger is. Ook op de federale lijst is Ninove goed vertegenwoordigd met Groen-jongere Britt Eriksson die de zesde plaats krijgt. 

Groen-voorzitter Jordy De Dobbeleer is er van overtuigd dat de kaarten goed liggen: “De gevolgen van de klimaatsverandering laten zich meer en meer voelen en ook op vlak van mobiliteit groeit het besef dat we een andere weg moeten inslaan. In Ninove tonen we momenteel dat het anders kan en moet.”