Eenrichtingsverkeer door werken aan N42 vanaf 22/04/14

17-04-2014 11:03
 
Door wegenwerken aan de Astridlaan (N42) wordt vanaf 22 april 2014 eenrichtingsverkeer ingevoerd naar Geraardsbergen en wordt in de richting van Zottegem een omleiding voorzien. 
 
Vanaf 22 april 2014 tot en met 23 juni 2014 wordt het deel van de rijbaan van de N42 (Astridlaan), tussen de Aalstsesteenweg en de Gentweg (Steenhuize) hersteld. Tijdens de werken wordt de betonverharding hersteld en overgoten met een nieuwe laag asfalt.
Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken werd besloten de werken in 3 fases op te delen.
De eerste fase start op 22 april en loopt tot 9 mei. Tijdens deze fase blijft verkeer richting Geraardsbergen over de hele Astridlaan mogelijk. In de richting van Zottegem/Gent wordt in een omleiding voorzien:
Doorgaand personenvervoer en openbaar vervoer zal via de Aalstsesteenweg (N460), Moenebroekstraat, Leopoldlaan en Gapenberg omgeleid worden. 
Zwaar vervoer zal de Aalstsesteenweg (N460) blijven volgen tot aan het kruispunt aan de Kalvaar in Voorde.
Fase 2 volgt vanaf 12 mei en loopt tot 30 mei. Gedurende deze fase zal verkeer richting Geraardsbergen ook mogelijk blijven. De omleiding richting Zottegem loopt dan tot aan het kruispunt de Nieuwe Kat, via de Brambroek en de Gapenberg.
De laatste fase start vanaf 2 juni en zal ongeveer tot 20 juni duren. Tijdens deze fase zal verkeer in beide richtingen op de N42 tussen het kruispunt Tolstraat/Assestraat in Steenhuize en de Aalstsesteenweg onmogelijk zijn. Daarom wordt een omleiding voor alle verkeer voorzien via de Gapenberg, N8 en N460. 
Op de N8 blijft alle verkeer mogelijk. 
Tijdens de 3e fase zal op elke sluipweg/binnenweg een tonnagebeperking van 7,5 ton gelden. De lokale politiediensten zullen hier streng op toezien.
Gedurende de volledige periode van de werken blijft fietsverkeer op N42/Astridlaan dankzij de gescheiden fietspaden mogelijk.