Eneco Tour doorkruist vrijdag Brakel

12-08-2014 10:20

 

En doet daarbij onze twee meest legendarische hellingen aan, de Leberg, de Valkenberg, de Berendries en natuurlijk Tenbosse.
‘t Is trouwens weeral een tijdje geleden dat de profs de Berendries aandeden.
Reden temeer om het peloton aan te moedigen.

zeker de moeite waard

van op de site www.touretappe.nl

“Het slotweekend van de Eneco Tour is om je vingers bij af te likken. Eigenlijk krijgen we achtereenvolgens alternatieve versies van de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel-Gold-Race voorgeschoteld. We beginnen met de eerste: een rit over 160 kilometer van Geraardsbergen naar Geraardsbergen.”

“Dit jaar vormt rit met de Muur van Geraardsbergen de opmaat voor een slotweekend waarin klassiekerliefhebbers van zullen watertanden. Tussen start en finish liggen twintig bergen en 160 kilometer. De renners rijden via Ronse, Oudenaarde en Brakel – en óver onder meer de Kanarieberg, Kruisberg, Leberg, Berendries en Valkenberg – naar de finish. Die zullen ze nog tweemaal passeren na een lokale ronde van 25,6 kilometer, waarin de Denderoordberg, de Bosberg en de Muur liggen te wachten om de boel eens lekker op te schudden. De aankomst ligt net als in 2012 en 2013 aan de Vesten.”

nog veel meer nuttige info over de Eneco Tour en andere wielerwedstrijden op deze onmisbare site voor de wielerliefhebber !

 

Bron : www.tbrakelt.be