Een muts voor je huis

07-10-2014 20:52

 

Is je dak nog niet geïsoleerd? Dan is het hoog tijd om dat wel te doen!
Een dak isoleren is meer dan enkel wat glaswol tussen de balken proppen. Wat meer uitleg van professionals is altijd handig of je het nu zelf uitvoert of laat uitvoeren.
Om de handige harry’s onder ons te ondersteunen biedt de MilieuAdviesWinkel (MAW) en de provincie Oost-Vlaanderen 15 workshops rond dakisolatie aan.
De workshop in Brakel vindt plaats op 22 november 2014 in de raadszaal van het gemeentehuis. De opleiding start om 14u.
De workshops worden gegeven door Mario Verhellen en Geert De Vos, specialisten van de MilieuAdviesWinkel met ervaring in ecologisch bouwen. Geert en Mario beantwoorden graag ook jouw specifieke vragen. "Het interessante aan zo'n workshop is dat ze doorgaat op een ongeïsoleerde zolder," zegt Mario. "We kunnen daar direct tonen hoe we isolatie goed kunnen aanbrengen. Zo’n bestaand dak is ook altijd gecompliceerder dan een maquette. Zo kunnen we direct aandacht besteden aan moeilijk uit te werken details".
De focus in de workshops ligt dan ook op het praktijkgedeelte. "Mensen onthouden beter als ze zelf met hun eigen ogen hebben gezien hoe isolatie wordt aangebracht," vult Geert aan. "En we kijken niet alleen naar isolatiematerialen: een wind- en waterdicht onderdak en een luchtdichte afwerking langs de binnenkant komen ook aan bod. Verder is het belangrijk om zo dik mogelijk te isoleren. Daarom timmeren we samen een voorbeeld uit waarbij we een bestaand keper- of spantendak 'uitdikken' tot de gewenste isolatiedikte".
De workshops Muts Voor Je Huis worden gegeven door medewerkers van de MilieuAdviesWinkel en georganiseerd door het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie Oost-Vlaanderen.
Meer info over de inschrijven vind je op de website van Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de provincie Oost-Vlaanderen
https://www.bouwwijs.be/inschrijven/mutsvoorjehuis