‘Een leven lang gezond’, Neos lokt een volle zaal voor de uiteenzetting van professor Cammu

14-11-2014 10:24

 

Neos, ofwel het netwerk van ondernemende senioren, had gisteren een heel interessante spreker vastgelegd. Niemand minder dan professor Hendrik Cammu. In een aangename no nonsense-stijl zette hij wijdverspreide weetjes over onze gezondheid kracht bij … of net niet !

Ik was niet aanwezig gedurende het hele boeiende betoog, maar wat ik hoorde leek echt wel steek te houden. Om de motor van onze auto gezond te houden, tanken we propere brandstof, begon de professor zijn vergelijking : Om ons eigen lichaam zo lang mogelijk in zo goed mogelijke staat te houden, is voeding van groot belang …

De twee grote motto’s, wanneer het op ons dagelijks eten aankomt, zijn dan ook “mate” en “variatie”. De mythe dat je van de consumptie van (te) veel rood vlees kanker zou krijgen, klopt dan ook niet. Elke week een lekkere steak op je bord, het kàn zeker. Zolang je dan de andere dagen maar afwisselt met vis, kip, pasta of andere.

En vitaminen, zo nam ik ook nog een tip mee, die haal je ‘t best uit groenten en fruit … niet uit pilletjes of ampullen ;-)

Neos ?

Chris De Saveur, provinciaal voorzitter uit Zottegem : “We dragen cultuur hoog in het vaandel. Zo organiseerden we uitstappen naar de musical 14-18, haalden de mensen thuis op, boden hen méér dan ze individueel zouden kunnen verkrijgen.”

Zoals vermeld in de brochure staat Neos voor Kwaliteit, Cultuur en Vriendschap. Om de nieuwe plaatselijke afdeling verder uit te bouwen zijn drijvende krachten, motoren, nog steeds welkom. Neem hiervoor zeker contact met info@neosvzw.be !

 

Bron : www.tbrakelt.be