Een beetje geluk, maar vooral een super-conditie

13-04-2015 10:30

 

Net zoals in de vorige (semi-)klassiekers was de opdracht voor de renners van het team van Wanty-Groupe Gobert “eenvoudig” … mee in de aanval gaan.

En dan heb je het geluk, zegt Frederik, dat de eerste ontsnapping geen vrijgeleide kreeg. Waarna Frederik kon aanpikken bij de tweede, ingeleid door een Frans renner. Dit gebeurde al na dertig kilometer, en de leiders zouden het 200 kilometer vooraan volhouden.

Een waarlijk heroïsche prestatie in het allereerste optreden van onze Brakelse profwielrenner in de kasseiklassieker Parijs-Roubaix.

kasseien ?

Er stonden dan wel 52 kilometer kasseistroken op het programma, Frederik slaagde er, naar eigen zeggen, in om niet eens een kwart er van over de kinderkopjes te dokkeren. Zij die de koers voor hun televisie volgden, zullen wel gezien hebben, dat hij meestal het paadje opzocht aan de kant van de weg.

Op 65 kilometer van de streep reed Frederik weliswaar plat, maar dat belette niet dat Frederik vlug weer aansloot bij de koplopers.

Toen ze werden ingelopen, reed Frederik nog even in dienst van kopman Leukemans. Een inspanning te veel waarschijnlijk om de voeling met de echte top van de koers niet te verliezen. Maar dan nog … 25ste in de uitslag, na een ontsnapping van 200 kilometer … beter kan een debuut in Parijs-Roubaix moeilijk zijn !

Frederik vindt de rit door de Hel van het Noorden trouwens veel mooier dan de Ronde van Vlaanderen, die hij vorige week ook voor het eerst uitreed.

 

Bron : www.tbrakelt.be