Durf ondernemen : infosessie crowdfunding voor leerlingen KA

01-02-2016 15:52

 

Het KA Geraardsbergen kreeg vorige week het bezoek van Michiel Van Hove, business developper bij Hello Crowd!, die een interactieve infosessie rond ‘reward based crowdfunding’ kwam toelichten aan de leerlingen uit de economische richtingen.

Crowdfunding is een alternatieve manier van financiering waarbij o.a. startende ondernemers online geld kunnen inzamelen door via een gespecialiseerd online platform hun project aan te bieden met vermelding van het benodigde kapitaal.

 

Het grote voordeel is dat beginnende ondernemers niet langer afhankelijk zijn van de financieringsgoedkeuring van een bank maar zelf instaan om investeerders te overtuigen van hun project. Crowdfunding is dan ook een marketingtool die je product bekendheid en zichtbaarheid heeft bij het grote publiek.Crowdfunding is reward based wat betekent dat de investeerders geen aandeelhouders worden maar een beloning in natura krijgen wanneer het product wordt gelanceerd.

De leerlingen gingen ook zelf aan de slag en bedachten een eigen crowdfundingsproject waarbij ze rekening hielden met startkapitaal, timing, campagnes, bereik en uiteraard beloningen. Onze leerlingen van het specialisatiejaar logistiek waren extra gemotiveerd want ze hebben in het begin van dit schooljaar een mini onderneming opgericht (met aandeelhouders) en konden na een succesvolle pralineverkoop via deze infosessie nieuwe ideeën opdoen voor hun komende pastaverkoop.