Dreigingsniveau 4: Maatregelen in Geraardsbergen

22-03-2016 15:03

 

Naar aanleiding van het afkondigen van dreigingsniveau 4 in het ganse land, kwam de Veiligheidscel om 14 uur samen, terwijl er ook permanent contact is tussen de burgemeester en de korpschef van de politie.

De politie besliste al vroeg deze morgen om het politietoezicht te verhogen en extra te patrouilleren.

"De stadsdiensten contacteerden alle scholen om de instructie van het federaal crisiscentrum, om alle kinderen tot nader order binnen te houden, door te geven", zegt burgemeester De Padt.

"Kinderen voor wie de examens voorbij zijn of schooluren voorbij zijn, mogen gaan.

Aan organisatoren van evenementen wordt gevraagd hun evenement (ook eetfestijnen) zeker te melden via evenementen@geraardsbergen.be. De dienst evenementen geeft deze informatie door aan de politie.

Organiseert u een evenement op een publiek toegankelijke plaats, dan vraagt de politie om stewards te voorzien om de rugzakken te controleren. Weigeren mensen hun rugzak te openen, dan kan u hen de toegang tot het evenement weigeren. U neemt dan ook best contact met de politie.

Wie verdachte gedragingen wil melden, kan dit via het nummer 101.

Deze maatregelen blijven van kracht zolang voor het ganse land dreigingsniveau 4 van toepassing blijft.

Voor meer informatie over de terreurdreiging verwijzen we u naar www.crisiscentrum.be.  Het nummer 1771 is actief, maar vooral voor slachtoffers en verwanten.

Bel niet als het niet nodig is. Het federaal crisiscentrum vraagt telefoonverkeer zoveel mogelijk te vermijden in Brussel. Alle Telenet hotspots zijn gratis beschikbaar in Brussel.

Wil je in contact komen met familie en vrienden in Brussel? Het Rode Kruis opende een website https://ikbenveilig.rodekruis.nl/brussel."