Dorpsraden zetten het nieuwe jaar in met gezellige samenkomsten

12-01-2016 11:02

 

Vorig weekend hielden verschillend dorpsraden hun Nieuwjaarsdrink. Waarbeke stak de loef af met een gezellige drink in zaal Lobo in Waarbeke. Voorzitter Dirk Van Langenhove benadrukte in zijn speech dat de dorpsraad toch heel actief is. Voor 2016 staan er 8 activitieiten op het programma.

 

In Idegem organiseerde de lokale dorpsraad een gezellig samenzijn in zaal De Crone, waarbij Marc Van Snick in extra in de bloemetjes gezet werd. Marc staat gedurende het ganse jaar in voor het opruimen van zwerfvuil in de deelgemeente en dit zonder daar enige euro voor te vragen.

 

In Schendelbeke ging het samenzijn door in het lokale buurthuis. Naast de jaarlijkse activiteiten gaat de lokale dorpsraad onder het motto “ Schendelbeke Dendert voort” deelnemen aan een project van de Koning Boudewijnstichting.

 

Ook in Zandbergen zat de zaal van het Denderhof barstensvol, wat volgens voorzitter Andy Van Bellingen toch aantoont dat dorpsraden nuttig zijn voor het sociale leven in een dorp. Zo waren ook de samenkomsten in Nederboelare en Moerbeke, waar ook het glas gegeven werd op het nieuwe jaar, een succes.

 

 

Buiten het organiseren van vele socio-culturele activiteiten houden de dorpsraden zich ook bezig met de leefbaarheid van het dorp en de verkeersproblematiek. Burgemeester Guido De Padt die aan de wieg stond van de dorpsraden en participatiegedachte is zeer tevreden met de werking van de raden.

 

Bron : 9500news