Dorpsraad Idegem houdt eerste echte bewonersvergadering

09-03-2015 22:32

 

Maandagavond waren de inwoners van Idegem uitgenodigd in zaal 'Die Crone' voor een bewonersvergadering, dit in het bijzijn van burgemeester Guido De Padt, Korpschef Jurgen De Landsheer en participatieambtenaar Steff De Vos.

Ook OCMW voorzitter David Larmuseau en OCMW raadslid Freddy Galle, tevens Idegemnaren, woonden de vergadering bij.

Deze kwam er op initiatief van de onlangs opgerichte dorpsraad, die het levenslicht zag op een infovergadering op donderdag 18 september 2014.

Het openingswoord werd verzorgd door voorzitter Andy Van Londerseele.

Op de agenda stonden een eerste kennismaking en de resultaten van een onlangs gevoerde enquete.

Hieruit is gebleken dat de Idegemnaar het meeste wakker ligt van de parkeerproblematiek in de straat en aan de school, en dat er wel eens te snel gereden wordt.

Het verdwijnen van kruidenierszaken en de toenemende 'verstedenlijking' is ook een bezorgdheid. Men kan er niet omheen dat er relatief veel appartementsgebouwen in de gemeente worden opgericht.


In zijn toespraak lag de burgemeester de nadruk op het sociale aspect. Het wordt opnieuw tijd dat de mensen 'wat meer buiten komen'.

Politie korpschef Jurgen De Landsheer durft, omwille van het succes van het dorpsraadgegeven in de deelgemeenten van Geraardsbergen, zelfs te dromen van een uitbreiding naar de buurgemeente Lierde.

Na afloop kon nog wat worden bijgepraat met een hapje en een drankje.

 

foto: Mariska de Vlaminck (penningmeester), Dominique De Vuyst (secretaris) en Andy Van Londerseele (voorzitter)