Dirk Van der Maelen enige parlementair van Geraardsbergen

06-03-2014 21:09

sp.a Geraardsbergen zal de komende verkiezingen ook vertegenwoordigd zijn op de Kamer – en Vlaamse lijst. Dirk Van der Maelen zal de tweede plaats op de Kamerlijst innemen en Patrick Flamez staat op de 12de plaats op de Vlaamse lijst.

Met zijn 25 jaar ervaring als Federaal Volksvertegenwoordiger is Dirk Van der Maelen niet aan zijn eerste verkiezing toe. ‘Al 25 jaar verdedig ik de belangen van onze Geraardsbergse inwoners in Brussel. En ik wil dit de komende 5 jaar ook verderzetten want als enige Geraardsbergenaar die de komende verkiezingen op een verkiesbare plaats staat zal het des te belangrijker zijn om een Geraardsbergse stem in Brussel te hebben’ zegt Dirk Van der Maelen.

Na het afhaken van Guido De Padt op het federaal niveau blijft Dirk Van der Maelen alleen over om Geraardsbergen in het parlement te verdedigen. En een vertegenwoordiger van Geraardsbergen in Brussel bleek in het verleden z’n vruchten al af te werpen. Zo haalde Volksvertegenwoordiger Dirk Van der Maelen recent nog €45 000 naar Geraardsbergen om de strijd tegen kinderarmoede aan te binden en zal hij het verzet tegen de afschaffing van de directe treinverbinding Geraardsbergen-Brussel ook op nationaal vlak blijven voeren.

Patrick Flamez maakt zijn debuut op een nationale lijst. ‘Ik ben blij dat sp.a mij de kans geeft om de Vlaamse lijst mee te versterken. Ook op Vlaams niveau zal het belangrijk zijn om de socialistische ideeën te verdedigen. Denk hierbij maar aan de komende hervorming van de woonbonus, een performant welzijnsbeleid of een Vlaams sportbeleid dat de juiste impulsen kan geven. Met plezier zet ik samen met Dirk dan ook onze schouders mee onder het socialistisch project’ besluit Flamez.