Dikke duim voor veilig verkeer

20-11-2015 22:36
 
De lokale politie Geraardsbergen/Lierde voerde gisteren in samenwerking met de Douane en de Sociale Inspectie een verkeerscontrole uit langsheen de Astridlaan in Geraardsbergen. 
 
Tijdens de controle werden 43 chauffeurs aan een ademtest onderworpen, iedereen was BOB. Eén bestuurder testte positief op verdovende middelen, zijn rijbewijs werd ingehouden.
 
Eén bestuurder zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de politierechtbank voor het negeren van de slagbomen, rode lichten en het geluidssignaal van de overweg.  Eén bestuurder kreeg een proces-verbaal omdat hij blauwe lichten in zijn voertuig had ingebouwd.  Tijdens de controle werd ook een bestuurder betrapt op het sturen zonder rijbewijs, zijn rijbewijs lag nog op de politierechtbank naar aanleiding van een eerder opgelopen verkeersveroordeling.
 
Tot slot werden nog 7 processen-verbaal van waarschuwing opgesteld voor diverse verkeersinbreuken.
 
De douane stelde 10 processen-verbaal op voor een totaal openstaand bedrag van 8899,19 euro.  Eén voertuig werd in beslag genomen tot betaling van de achterstallige belasting van 1961 euro.
 
Voorbeeldige chauffeurs kregen tijdens de controle een “dikke duim” van de lokale politie.
 
De komende maanden belonen we de weggebruikers die zich voorbeeldig gedragen in het verkeer met een dikke duim,” aldus Guido De Padt, voorzitter van het politiecollege.
 
“Met deze gepersonaliseerde sleutelhangers belonen we niet enkel BOB maar ook fietsers, voetgangers, kortom, alle voorbeeldige weggebruikers”, zegt korpschef Jurgen De Landsheer.  “De start van de BOB-campagne is voor ons als lokaal bestuur ook de mogelijkheid om verkeersveiligheid in het algemeen onder de aandacht te brengen”, geeft Jurgen Soetens, burgemeester van Lierde, mee.