Dender Brass kampioen in derde divisie

02-12-2015 11:04

 

Dender Brass vzw uit Geraardsbergen die nog  maar net 3 jaar bestaat  waagde  het erop om afgelopen weekend voor de eerste maal deel te nemen aan het prestigieuze Belgisch Kampioenschap Brassband in CC Zwaneberg in Heist op den Berg.

Het werd voor hen een succesvolle onderneming  want ze wonnen in 3de divisie met eens score van 89% !

Dirigent Joeri Van Hove is zeer fier over de prestatie van zijn band : ‘alle muzikanten waren voor 110% geconcentreerd en dat heeft ongetwijfeld zeer veel bijgedragen aan de overwinning’.

Ook voor voorzitter Victor Decoster is deze zege de kers op de taart na 3 jaar van hard werk en intens repeteren. Hij wil toch ook graag de nadruk leggen op de sociale rol van zijn vereniging : “De muzikanten moeten vooral plezier beleven aan samen musiceren en de bandspirit wordt bij Dender Brass heel hoog in het vaandel gedragen”

U kan Dender Brass dit jaar nog aan het werk zien en horen op de Kerstmarkt van Geraardsbergen op zaterdag 12 en zondag 13 december.

Ook voor 2016 staan er al heel wat activiteiten en concerten op het programma, voor meer informatie kan u terecht op onze facebookpagina of onze website www.denderbrass.be

 

Bron : 9500news