Deelnemers aan gidsendag van Het Perspectief ontvangen op stadhuis

19-04-2016 11:04

Naar aanleiding van het van het 10 jarig bestaan van de opleiding gids/ reisleider van Provinciaal Centrum voor Volwassenonderwijs Het Perspectief werden er zaterdag gidsbeurten georganiseerd.

Regiogidsen Vlaamse Ardennen is één van de specialisaties van Het Perspectief en daarom bezochten de deelnemers aan de gidsendag in de voormiddag het Provinciale Erfgoedcentrum Ename en in de namiddag werden ze door Albert Gosseye en Ann de Braekeleer gegidst door Geraardsbergen.

Na de gidsbeurt werden ze ontvangen op het stadhuis waar ze door burgemeester Guido De Padt verwelkomd werden. In zijn speech had de burgemeester het erover dat toerisme één van de belangrijkste groeisectoren is voor zijn stad. Het aantal aankomsten via het toeristisch infokantoor is in enkele jaren tijd meer dan verdubbeld. Het aantal bezoeken met gids ligt voor Geraardsbergen rond de honderd, wat goed is voor een drieduizendtal bezoekers.

Na de uiteenzetting van de burgemeester konden de gasten nog proeven van een heerlijk streekbiertje vergezeld van een Mattentaart.

Bron : 9500news