De Warmste Week : Stella Matutina steunt De Kleppe

19-12-2017 15:09

Brakel laat zich deze week weer van zijn warmste kant zien tijdens De Warmste Week van Music For Life. Verschillende acties worden op het getouw gezet en dat allemaal om diverse goede doelen te steunen. De Overmolen vzw met De Kleppe kan daarin zeker niet ontbreken. Ten voordele van De Kleppe heeft Stella Matutina wafels gebakken, soep gemaakt en pakjes verkocht met vijf originele en bovendien zelfgemaakte wenskaarten. Alle hoofdrolspelers op deze kaarten zijn zorgdieren van De Kleppe. De actie bracht maar liefst €3500 op!

Robin Ronsyn, coördinator De Kleppe: “Op dinsdag 19 december kwamen de leerlingen van de eerste graad B-stroom een dag naar De Kleppe om de werking te leren kennen via belevingsactiviteiten. Activiteiten met de zorgdieren, inleefactiviteiten met de rolstoelen en educatieve spelen rond de dierenwereld werden aangeboden door onze fantastische Kleppe-vrijwilligers. Na de belevingsdag overhandigden de kinderen de cheque (foto). Deze warme dag werd afgesloten met een kom warme soep.”

De Kleppe is een oud kloosterdomein in Everbeek, dat werd omgevormd tot een aangenaam vakantieverblijf voor mensen die  fysiek, mentaal, financieel of sociaal kwetsbaar zijn. Het vakantiecentrum biedt aangepaste, comfortabele en betaalbare infrastructuur, er zijn therapeutische activiteiten met dieren en in de natuur, het is een plek om tot rust te komen. Het begrip inclusie wordt er dagelijks in de praktijk gebracht. Bezoekers, vrijwilligers, de medewerkers in een sociale tewerkstelling, … iedereen is gelijkwaardig en iedereen is welkom. Elke bezoeker krijgt er een volwaardige plek en er wordt samen tijd gemaakt om naar elkaar te luisteren. Daarbij is het uitgangspunt dat elk individu talenten heeft, en dat iedereen van iedereen kan leren.

Stella Matutina is een secundaire school in Michelbeke, die in de eerste plaats een warme school wil zijn, waar iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen.  Een enthousiast lerarenteam staat elke dag opnieuw voor de kinderen klaar. En da’s heus niet enkel met lessen en huiswerk. Ze leren samen omgaan met andere mensen en met de wereld. 

(RD)